Controle via QR code

ABS

Speelplekken, maar bijvoorbeeld ook verkeersborden, bomen, sporttoestellen, plantenbakken en afvalbakken, kunnen met het ABS beheersysteem op eenvoudig wijze worden opgenomen in één overzichtelijk systeem. ABS biedt de mogelijkheid om objectgegevens op een eenvoudige manier te registeren, te bewerken en te rapporteren. Dit kan zowel via het online platform ABSweb als in de offline ABSapp. Alle te beheren objecten worden voorzien van een unieke identiteit. Dit kan door middel van GPS-coördinaten, transponders (microchips welke in een object worden aangebracht) of een QR-code.

QR-Code

De GPS-coördinaten worden gebruikt bij “vaste objecten” waarbij een (heel) kleine afwijking in de locatie mag zitten. Denk hierbij aan speeltoestellen in de openbare ruimte. Bij objecten die verplaatst kunnen worden, wordt meestal een QR-code gebruikt.

Hoe werkt de QR-code?

Een goed voorbeeld van verplaatsbare objecten zijn sporttoestellen in een gymzaal of sporthal. Deze worden regelmatig verplaatst en/of uitgewisseld met andere hallen of door elkaar heen gebruikt op sportevenementen. Door deze te voorzien van een QR-code, kan men op elk moment, waar het toestel zich dan ook bevindt, d.m.v. het uitlezen van de code het toestel identificeren. Dat uitlezen van de code wordt gedaan met de ABSapp. Gegevens zoals type toestel en locatie zullen meteen zichtbaar worden. Zo kan er dus nooit een toestel verwisselt worden en op de verkeerde locatie terecht komen.

Meer toepassingen

Naast sporttoestellen zijn veel mobiele objecten te voorzien van een code en daardoor beter “in het oog te houden”. U kunt denken aan muziekinstrumenten van een orkest, evenementenmateriaal (zoals mobiele toiletten en geluidsapparatuur), verhuurmateriaal (zoals terrastafels, krukken of springkussens), etc.

Inspectie en Beheer

Naast de identificatie-functie van de QR-code, kan men in combinatie met de ABSapp ook objecten inspecteren, controleren en beheren.

Hoe?

Voor diverse objecten worden hier door DataControl “maatvelden” ingericht. Immers, bij een gymtoestel moet u op andere zaken letten dan bij een mobiel toilet. U kunt veiligheidsinspecties, controles op onderdelen, schades of vernielingen en overige opmerkingen in de app registreren. Ook kunnen hier foto’s van gemaakt worden, zodat deze ook door u, of anderen, op een later tijdstip bekeken kunnen worden. Na de inspectie of controle kunnen de gegevens door middel van “1 druk op de knop” naar ABSweb worden geëxporteerd en gesynchroniseerd. In ABSweb worden alle data opgeslagen om op elk moment van de dag geraadpleegd te kunnen worden.

Resultaat en voordelen

Door gebruik te maken van de QR-code in combinatie met ABS is effectiever en efficiënter beheer mogelijk. Objecten zullen minder vaak verwisselt worden en/of zoek raken. Tevens wordt er aantoonbaar beheer gepleegd, wat bijvoorbeeld in sporthallen verplicht is. Daarnaast worden schades en gebreken duidelijk in beeld gebracht, waardoor deze sneller verholpen kunnen worden. Ook bestaat er een mogelijkheid om vanuit ABSweb lijsten met benodigde onderdelen direct naar leveranciers te mailen. Door foto’s en overige data (zoals bouwjaar en type) hierbij mee te sturen, zal er bij een leverancier minder verwarring optreden welke onderdelen er nodig zijn.

Kortom, door inzichtelijk en aantoonbaar beheer zullen uw kosten en ergernissen aanzienlijk verminderen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@dctt.com of bel naar 036 – 52 361 25.